25.4 C
München
vineri, iulie 12, 2024

Șase profiluri din media alternativă . Bahmuțeanu, Gușă, Lazarus, Iosefina…

Must read

foto : Ciprian Cucu

Profilurile de mai jos sunt selectate subiectiv, dar în baza unor monitorizări sistematice.

Adriana Bahmuțeanu

Prezentată pe net drept „jurnalist și prezentatoare TV, life coach”, Adriana Bahmuțeanu este mai cunoscută prin prisma scandalurilor ce țin de viața sa personală. Astăzi, prezintă pe Facebook o emisiune de tip talk-show pentru Cetateanul.net, o publicație online obscură.

Pe lângă emisiune, postările sale sunt un amestec de glume bătrânicioase, reclame, diverse texte sau imagini motivaționale. E mai interesată de a rula invitați din mediul ei, decât de a-și promova ideile. De altfel, nu pare să aibă conținut original, ci doar să copieze tendințele din media alternativă, emisiunea fiind catch-all, adică fără un specific aparte…

Cozmin Gușă

Probabil cel mai titrat nume dintre cei menționați aici, fost jurnalist, politician, analist politic, Gușă a fost descris la un moment dat drept un „demagog informat, cultivând suspiciunea în discurs, proiecție a propriului «machiavelism»”.

Gușă se vede expert în geopolitică, dar interpretează totul ca pe o serie de jocuri între puteri vizibile (state, politicieni) și ascunse (Soroș, Rothschild, servicii etc.). A strâns pe lângă el o serie de jurnaliști și influenceri „alternativi” precum Marius Ghilezan și Iosefina Pascal, formând un așa-numit „club de gândire”, pe modelul think tankdin SUA.

Luis Lazarus

În 2010 a lansat canalul Zeus TV, care n-a rezistat decât trei ani. Mai recent, a devenit activist naționalist (Asociația PATRIA) și jurnalist online, pagina sa de Facebook preluând denumirea fostului post TV.

Postează în mare parte clipuri live, emisiuni de tip talk show (fără vreo producție deosebită) cu alți invitați din media alternativă. Principalii invitați „de casă” sunt Diana Șoșoacă, Cristian Terheș, Dumitru Coarnă, Laurențiu Primo, Răzvan Constantinescu și Oana Lovin.

Iosefina Pascal

A devenit cunoscută după participarea la emisiunea-concurs „România 100” de la Antena 3, dar și pentru apropierea de Maria Grapini, pentru care ar fi fost o perioadă consilieră.

Pascal și-a început repede apropierea de media alternativă, fiind activă în campaniile împotriva „abuzurilor” DNA şi „statului paralel”. În pandemie a fost printre principalii vectori ai protestelor față de măsuri, folosindu-și profilul aflat în creștere și pentru răspândirea narațiunilor false clasice ale perioadei.

Aurelian Popa

Descris drept cel mai activ activist (sic!) civic de prietenii/colaboratorii săi, Popa a fost unul dintre fondatorii Coaliției pentru Națiune, alături de Iulian Capsali, Dan Chitic și Răzvan Constantinescu, partid suveranist înființat recent și sucombat în certuri interne la puțin timp după lansare.

mai mult la  /revista22.ro/opinii/ciprian-cucu/sase-profiluri-din-media-alternativa

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article